De laatste loodjes. - Reisverslag uit Southampton, Verenigd Koninkrijk van Karin Rijswijk - WaarBenJij.nu De laatste loodjes. - Reisverslag uit Southampton, Verenigd Koninkrijk van Karin Rijswijk - WaarBenJij.nu

De laatste loodjes.

Door: karinvanrijswijk

Blijf op de hoogte en volg Karin

12 Januari 2011 | Verenigd Koninkrijk, Southampton

Hooi allemaal.
Eindelijk weer eens een nieuwe blog van mij, het is er eigenlijk een beetje bij ingeschoten. En zoveel spannende dingen maak ik op dit moment toch niet mee.

Mijn stage is bijna ten einde, ik moet nog 2 hele dagen werken, naja werken... Mijn project is groot en deels afgerond en ik heb het vandaag gepresenteerd aan de Distibution Director van CooperVision. Ook hij was erg enthousiast en tevreden met het werk wat ik gedaan had. Ze gaan het zeker gebruiken in de toekomst! Altijd leuk om positieve feedback te krijgen. De laatste 2 dagen heb ik eigenlijk niets te doen behalve wat papierwerk voor school regelen en mijn stageverslag afmaken.. saaai!

Aan de ene kant heb ik zin om naar huis te gaan en aan de andere kant niet. Ik heb het ontzettend naar mijn zin in het gastgezin en ga hun ook zeker missen. Ze hebben al gezegd dat ik zeker nog een keer terug moet komen! Dan mag ik samen met een vriend/in in mijn eigen kamertje slapen. Dit aanbod ga ik zeker onthouden want er zijn veel dingen in de omgeving van Southampton die ik graag had willen bezoeken maar wat ik niet gedaan heb door het weer of omdat ik niet alleen wilde gaan.
Ook ben ik de laatste weken steeds beter bevriend geraakt met Rose (het Koreaanse meisje dat ook in mijn huis woont) en Chloe (haar tweelingzus) Pas zijn we met elkaar de stad in geweest en dat was erg leuk. Eindelijk durven ze meer te praten en hun Engels is al ontzettend verbetert! Zij blijven hier nog tot juni en gaan daarna nog wat rondreizen door Europa. Misschien brengen ze ook nog een bezoekje aan Nederland! Ik heb ze al aangeboden dat ze dan mogen komen logeren in het typisch Hollandse Giessen-Oudekerk en dan ik met ze ga fietsen en Kinderdijk laat zien =)
Ook ga ik mijn collega's missen, vooral Chloe, mijn stagebegeleider. Ik kan het echter super goed met haar vinden en zij had ook al tegen me gezegd: al kom je nog een keer naar Engeland, wij hebben een kamer over!

Aan de andere kant denk ik dat het ook weer tijd is om naar huis te gaan. Dit jaar is een hectisch jaar voor mij geweest waarin ik ontzettend veel beleefd heb. Ik heb gereisd, gefeest en gestudeerd in Thailand. Het was een geweldige tijd en heb er een heel goede vriendin aan over gehouden. En toen natuurlijk meteen door naar Engeland. Hier heb ik me meer gericht op mijn studie en persoonlijke ontwikkeling. En ik heb er een ' nieuwe familie' bijgekregen.
Na deze 9 maanden kijk ik er weer naar uit om thuis te gaan wonen. Want als je zolang weg ben ga je de dingen van thuis meer waarderen. Je vrienden, je familie, de korfbal maar ook de kleine dingen zoals een lekker glas melk, een fiets en een lekker bed!

Al met al was het een geweldig jaar en ik hoop dat ik nog vaker voor een langere periode naar het buitenland kan! Er zijn nog zoveel plaatsen op de wereld die ik wil bezoeken. Ik wil zeker nog een keer terug naar Thailand en Cambodja en dan meteen ook Laos en Vietnam bezoeken. Ik zou graag gaan backpacken in Zuid-Amerika. Ik zou graag nog Rose en Chloe bezoeken in Zuid-Korea. Ik zou graag een paar maanden vrijwilligerswerk gaan doen in Afrika. Wanneer dit allemaal gaat gebeuren ik heb geen idee. Het enige wat ik weet is dat het komende ander half jaar zal staan in het teken van mijn rijbewijs halen, een minor kiezen, mijn afstudeerstage en tenslotte op mijn 21ste afgestudeerd zijn en dan zien we wel weer verder ;)

• 12 Januari 2011 - 14:37

Patty:

Leuk om weer een blog te lezen Kaat!
    Ik ben in ieder geval blij dat je weer lekker thuis zal zijn en dat we weer ouderwets leuke dingen gaan ondernemen met de rest van de meiden ;)

Liefs!

• 12 Januari 2011 - 14:46

Lisanne:

Blij dat je weer thuis komt!

• 12 Januari 2011 - 20:50

Iris:

Glad you're coming home my darling!