Winterweer - Reisverslag uit Southampton, Verenigd Koninkrijk van Karin Rijswijk - WaarBenJij.nu Winterweer - Reisverslag uit Southampton, Verenigd Koninkrijk van Karin Rijswijk - WaarBenJij.nu

Winterweer

Door: karinvanrijswijk

Blijf op de hoogte en volg Karin

04 December 2010 | Verenigd Koninkrijk, Southampton

Hello!
Tijd voor een nieuwe update vanuit het koude Southampton.

Weet je.. het is best frusterend al hoor je alle berichten vanuit Nederland over ijs, sneeuw, schaatsen en je hebt hier gewoon niets! Vanaf maandag zou het hier gaan sneeuwen volgens bijna alle weer berichten. Aangezien ze hier in Januari heel zwaar getroffen waren door de sneeuw werden er meteen allerlei maatregelen genomen. Het werd dinsdag.. woensdag.. nog steeds geen sneeuw..

Woensdagavond weerbericht: Hevig sneeuw vannacht in Southampton! Jaja, het zal wel, dat zeggen ze al 3 dagen. Donderdagochtend om 7 uur gaat de wekker, ik stap uit bed, kleed me aan, doe me make-up enz. Opeens hoor ik allemaal opgewonden stemmen op de gang. Ik dacht.. het zal toch niet waar zijn.. ik doe de gordijnen op en ik zie een super dik pak sneeuw van minimaal 25cm en het sneeuwde nog steeds!! Sneeuw in Engeland betekend chaos.. ik bel Mark op om te vragen of hij naar zijn werk gaat vandaag, neej zegt hij, te gevaarlijk. De regering heeft namelijk wel geinvesteerd in zout en grind maar niet in de mensen die je nodigt hebt om de wegen schoon te maken!
Ik laat mijn begeleider weten dat ik niet kom vandaag en het blijkt dat het hele bedrijf dicht is! Dat is dus mooi een dagje vrij:) Om half 9 sochtends sta ik al in de sneeuw met Mia, William en Roos. Sneeuwballen gevechten, sneeuwengeltje, poging tot sneeuwpop bouwen daar is waar de dag uit bestond. Ik had nog nooit zoveel sneeuw gezien in mijn leven.

Maar Engeland zou Engeland niet zijn als het weer alweer verandert. Donderdag nacht -6 brrr grote kans de wegen vrijdag 1 grote ijsplaat zou zijn. Sophie wilde niet dat ik naar me werk zou gaan vrijdag. Ze voelt zich verantwoordelijk voor mij en wilde niet dat me iets zou over komen als kind van iemand anders. (dus je hoeft je geen zorgen om me te maken hor mama) Hopla vrijdag ook vrij, dit word een weekend van 4 dagen! Vrijdag ben ik met Mia, William, Anna, de hond, Johnny en oma naar een eigen stukje landje geweest. Lekker rondgerend, sneeuwballen gooien, voelde me net weer een klein kind! S'avonds Fish and Chips gegeten en Harry Potter and the Half BLood Prince gekeken. Was een heelijke dag.

Vannacht is het begonnen met keihard regenen en het grootste deel van de sneeuw is nu verdwenen. De wegen zijn inmiddels schoon maar de voetpaden zijn één grote plak ijs en levensgevaarlijk om op te lopen! Ben net glibberend naar de winkels geweest. Volgens het weerbericht is het nu over met de sneeuw, morgen regenen en daarna koud met een zonnetje.
Ik mis Nederland wel hor, vooral als ik vandaag lees dat de Ijsbaan in Boven Hardinxveld open is!! Hier schaatsen ze namelijk helemaal niet, behalve op de kleine nep ijsbaantjes die er zijn op de kerstmarkten.

Ik lees dat het in Nederland nog steeds sneeuwt. Pas op, breek geen armen of benen en zorg dat ik je nog levend terug zie met kerst ;) Nog 3 weekjes.

Cheers!

• 04 December 2010 - 13:51